Nieuwe module voor transacties en rapportages

ING introduceert in InsideBusiness een vernieuwde module voor transactiebeheer en rekeningrapportage. De module kenmerkt zich door vereenvoudigde ‘look en feel’, een naadloze integratie met de InsideBusiness App, en biedt één plek voor het initiëren en beheren van uw transacties. U hoeft niet meer apart door te klikken naar InsideBusiness Payments(IBP).

Waar moet u rekening mee houden?

Betaalopdrachten
Vanaf het moment dat u gebruik kunt maken van de nieuwe betaalmodule zal IBP gesloten worden voor het aanmaken en autoriseren van betalingen. Dit betekent dat alle opdrachten die niet of niet volledig getekend zijn in IBP geannuleerd worden. De geannuleerde opdrachten blijven zichtbaar in IBP en kunt u in de nieuwe betaalmodule opnieuw invoeren en tekenen. Wij raden u aan om opdrachten met een spoedeisend karakter op de dag voor uw overstap volledig te tekenen in IBP zodat deze snel en correct verwerkt kunnen worden.

Ingeplande betaalopdrachten
Volledig getekende betaalopdrachten in IBP met een uitvoerdatum na de overstap blijven actief en zullen worden verwerkt. Indien gewenst kunt u deze betalingen ook na de overstap nog annuleren in IBP.
U kunt ervoor kiezen om de ingeplande betalingen te annuleren in IBP en opnieuw in te voeren in de nieuwe betaalmodule zodat u op één plek alle opdrachten kunt inzien.

Af- en bijschrijvingen
Uw volledige rekeningrapportage is direct beschikbaar in de nieuwe betaalmodule met een historie tot 18 maanden.

Adresboek
U kunt uw adresboek vanuit IBP overzetten naar InsideBusiness.

Hier vindt u een instructievideo waarin dit stap voor stap wordt uitgelegd (EN)
Hier vindt u een document met uitgebreide instructies (EN)

Wijzigingen in de MT940
De MT940 zal aansluiten op het strategische ING formaat voor de MT940, welke in lijn is met de marktstandaard. In een enkel geval kan dit ertoe leiden dat u de nieuwe MT940 niet goed kan verwerken. Mocht dit bij u het geval zijn, dan kunt u nog de MT940 uit IBP downloaden zoals u gewend bent. Zo heeft u ruim de tijd om de aanpassing in uw boekhoudsysteem te realiseren.

Handige links:
Hier vindt u de beschrijving van het strategische ING MT940 formaat (EN)
Hier vindt u een overzicht met de verschillen ten opzichte van IBP (EN)

Hieronder vindt u een introductievideo van de nieuwe module. Meer informatie en video's over specifieke functionaliteiten is beschikbaar in het Knowledge centre van InsideBusiness:

Introductievideo

Hieronder vindt u een introductievideo van de nieuwe module.