U wilt hulp bij de uitvoer van uw verduurzaming

Onze partners helpen u graag bij het verlagen van uw energieverbruik en het verhogen van het gebouwcomfort van uw huurders.

U wilt hulp bij de uitvoer van stroomopwekking door middel van zonnestroom

  • voor woningen kunt u terecht bij onze partner PHYSEE. 
  • voor andere gebouwtypen kunt u terecht bij onze partners PHYSEE, Zonnestroom Nederland en de Zoncoalitie.
PHYSEE ING REF biedt u een zogenaamde PHYSEEbility-check aan via de ING REF Duurzaam App, hiermee wordt het onderdeel van het besparingsadvies in de App. Daarnaast biedt PHYSEE korting op de aanschaf van de PowerWindow en SmartWindow aan als u deze check hebt gedaan.
Zonnestroom Nederland Zonnestroom Nederland biedt samen met ING REF klanten een compleet adviestraject, de realisatie van een kwalitatief zeer hoogwaardige zakelijke zonnestroominstallatie en passende financieringsoplossingen. U wordt hier zoveel mogelijk ontzorgt door monitoring, onderhoud en service van de installatie. Bent u klant bij ING REF dan bieden wij u via Zonnestroom gratis advies en een gratis adviesrapport op maat met uitgewerkte businesscase.
De Zoncoalitie Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonne-energie projecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt er een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoed eigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen. 

U wilt hulp bij de uitvoer van isolatie
Op het moment onderzoeken wij de mogellijkheden van samenwerking met een aantal leveranciers. Wij vullen deze pagina zo snel mogelijk aan, zodat wij u ook met de isolatie van uw panden op weg kunnen helpen.

U wilt hulp bij de uitvoer van verlichting
Op het moment onderzoeken wij de mogellijkheden van samenwerking met een aantal leveranciers. Wij vullen deze pagina zo snel mogelijk aan, zodat wij u ook met de isolatie van uw panden op weg kunnen helpen.