ING REF Duurzaam wordt platform voor verduurzaming en innovatie

Op dinsdag 5 juni tekenden ING Real Estate Finance en PHYSEE een partnershipovereenkomst met als doel klanten van ING REF te helpen met het inzetten van innovatieve oplossingen bij hun verduurzaming.

 

ING REF biedt haar klanten een zogenaamde PHYSEEbility-check aan via de ING REF Duurzaam App, hiermee wordt het onderdeel van het besparingsadvies in de App. Daarnaast biedt PHYSEE korting op de aanschaf van de PowerWindow en SmartWindow aan klanten van ING REF die de check hebben gedaan.

Peter Göbel, algemeen directeur ING Real Estate Finance Nederland: “Door het partnership aan te gaan met PHYSEE PowerWindows en SmartWindows creëren we een platform van verduurzaming en innovatie. Een platform waarbij ING inzichtelijk maakt welke maatregelen er genomen moeten worden en de klant in contact brengt met partijen die daarbij kunnen helpen.”

Ferdinand Grapperhaus jr, co-founder & CEO van PHYSEE, benoemt het belang van samenwerking tussen groot en klein: “ING Real Estate Finance en PHYSEE delen de missie om de bebouwde omgeving te verduurzamen. Met de slimme en groene innovaties van PHYSEE en het uitgebreide netwerk en de hoognodige slagkracht van ING REF wordt het mogelijk om versneld gebouwen duurzamer én comfortabeler te maken, zonder daarbij in te leveren op architectonisch ontwerp.”

PHYSEE is er als eerste ter wereld in geslaagd om volledig transparante, energie- en data genererende ramen te ontwikkelen. Hiermee zijn de gevels van gebouwen slim en volledig autonoom. Het hele glazen gevel oppervlak wordt gebruikt om zoveel mogelijk energie op te wekken door middel van gepatenteerde zonnecel-technologie, terwijl sensoren in de ramen iedere ruimte apart optimaliseren op het gebied van comfort en climate control. Hiermee worden de energiekosten tot wel 20% verlaagd en het comfort van gebruikers verhoogd.

Technologische en vooral innovatieve oplossingen helpen vastgoedeigenaren om de verduurzaming van hun vastgoed te versnellen. ING Real Estate Finance brengt daarom haar klanten graag in contact met innovatieve partijen die hen kunnen helpen met de verduurzaming van hun vastgoed. ING REF biedt haar klanten daarnaast via het 5-Stappenplan inzicht in de benodigde maartregelen voor verduurzaming en energiebesparing van hun vastgoedportefeuille via de REF Duurzaam App.