Onze partners

Technologische en vooral innovatieve oplossingen helpen vastgoedeigenaren om de verduurzaming van hun vastgoed te versnellen. Wij brengen u daarom graag in contact met innovatieve partijen die u kunnen helpen met de verduurzaming van uw vastgoed.

Meer weten over onze samenwerking met onderstaande partijen? Vraag het uw relatiemanager. 

CFP Green Buildings

Samen met CFP Green Buildings heeft REF de ING REF Duurzaam App ontwikkelt. Klik hier om naar de site van CFP te gaan en te lezen over onze samenwerking. 

PHYSEE
ING REF biedt u een zogenaamde PHYSEEbility-check aan via de ING REF Duurzaam App, hiermee wordt het onderdeel van het besparingsadvies in de App. Daarnaast biedt PHYSEE korting op de aanschaf van de PowerWindow en SmartWindow aan als u deze check hebt gedaan.

Subsidieadvies via Van Draeckeburgh
Het advies is onderdeel van het 5-Stappenplan. Wij helpen u graag met het verkrijgen van subsidie voor energiebesparende maatregelen en investeringen in een duurzaam gebouw. Hiervoor zijn wij een exclusief partnerschap aangegaan met een professionele partij die u hierbij kan helpen, te weten Van Draeckeburgh, een van de grootste intermediairs voor subsidieregelingen en de Nederlandse specialist voor het verduurzamen van vastgoed. Zij begeleiden u om een maximaal subsidieresultaat te behalen voor energiereductie en verduurzamingsprojecten bij vastgoed. De terugverdientijd en het rendement van de investering worden substantieel beïnvloed door het effectief aanwenden van subsidies.

Zoncoalitie
Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonne-energie projecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt er een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoed eigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen. 

De Zoncoalitie ontzorgt u door u te informeren over de mogelijkheden en selecteren de opties die het best aansluiten bij uw  situatie en wensen. Zij verzorgen de SDE subsidie aanvraag en bereiden het project voor. Door deze voorbereiding ontvangt u alleen een offerte van die bedrijven die passen bij uw profiel en het pand. U kiest deze uiteindelijk zelf. Op dit moment hebben 27 aanbieders van zonne-energie en kennis instellingen zich bij de Zoncoalitie aangesloten. Hiermee presenteert de coalitie zich als een open vereniging. Op deze manier heeft de coalitie alle mogelijke opties op het gebied van zonne-energie in meervoud in huis.

Zonnestroom Nederland
Zonnestroom Nederland biedt samen met ING REF klanten een compleet adviestraject, de realisatie van een kwalitatief zeer hoogwaardige zakelijke zonnestroominstallatie en passende financieringsoplossingen. U wordt hier zoveel mogelijk ontzorgt door monitoring, onderhoud en service van de installatie. Bent u klant bij ING REF dan bieden wij u via Zonnestroom gratis advies en een gratis adviesrapport op maat met uitgewerkte businesscase.