Hoe kunnen wij u helpen bij de verduurzaming van uw vastgoed?

Hieronder vindt u onze producten op het gebied van de verduurzaming van uw vastgoed.

5-Stappenplan 
Via het stappenplan bieden wij u 100% financiering over uw verduurzamingsinvestering, een rentekorting bij een Groenverklaring, subsidieadvies en een gratis EPA-U label bij een labelsprong naar C, B of A. Klik hier om naar het 5-Stappenplan te gaan.

ING REF Duurzaam App 
De ING REF Duurzaam App is onderdeel van het 5-Stappenplan. In de App vindt u besparingsmogelijkheden, te nemen maatregelen en verwacht rendement van uw verduurzaming. Tevens krijgt u inzicht in welke labelsprong u kunt maken met elke maatregel. Door de toevoeging van nieuwe tools en producten, maar ook door partnerships aan te gaan met b.v. PHYSEE (Powerwindows) wordt de ING REF Duurzaam App steeds meer een platform van verduurzaming en innovatie. Een platform waarbij wij inzichtelijk maken welke maatregelen er genomen moeten worden en die u in contact brengt met partijen die u daarbij kunnen helpen. Klik hier om naar de App te gaan (inlog nodig).

De Energierobot en Rapportagemodule
Innovatieve ontwikkelingen hebben geleid tot de introductie van een nieuwe tool ‘de Energierobot’, die is toegevoegd aan de ING REF Duurzaam App. Met de robot krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw vastgoed en is een besparing van 10-15% te realiseren. U kunt de Energierobot, via de rapportagemodule in de REF Duurzaam App, ook gebruiken als rapportagetool (informatieplicht Wet milieubeheer). Klik hier om naar de Energierobot te gaan.

Investeringsplan van Aanpak
Vanaf 1 januari 2018 vragen wij van u, bij een nieuwe aanvraag of herfinanciering, een verduurzamingsplan in te dienen voor het te financieren vastgoed met een label lager dan C. Met behulp van de checklist 'Investeringsplan van aanpak' maakt u inzichtelijk welke stappen u kunt ondernemen. Klik hier voor meer informatie.

Uw relatiemanager vertelt u graag meer over de mogelijkheden.