Advies over verduurzamen van uw vastgoed

U wilt advies over de verduurzaming van uw vastgoed, wij en onze partners helpen u graag op weg.

Welke maatregelen zij er mogelijk? 

Door middel van de ING REF Duurzaam App krijgt u inzicht in de maatregelen die u kunt nemen om uw vastgoed te verduurzamen. U ziet direct wat de kosten zijn en wat de terugverdientijd is. Ook kunt u diverse scenario's onderzoeken om b.v. naar een C-label te gaan en wat de extra stappen zijn om direct naar een A-label te gaan. Aan de App zijn ook de Energierobot en energierapportagemodule gekoppeld. Hiermee krijgt u inzicht in uw energieverbruik en het tegengaan van verspilling.

Zonnestroomprojecten voor woningen of andere gebouwtype
U wilt advies over en begeleiding bij zonnestroomprojecten. Hiervoor kunt u onze partners Zonnestroom Nederland of de Zoncoalitie benaderen. 

Zonnestroom Nederland biedt samen met ING REF klanten een compleet adviestraject, de realisatie van een kwalitatief zeer hoogwaardige zakelijke zonnestroominstallatie en passende financieringsoplossingen. U wordt hier zoveel mogelijk ontzorgt door monitoring, onderhoud en service van de installatie. Bent u klant bij ING REF dan bieden wij u via Zonnestroom gratis advies en een gratis adviesrapport op maat met uitgewerkte businesscase.
De Zoncoalitie is het onafhankelijke platform voor advies en ontwikkeling van zonne-energie projecten op commercieel en maatschappelijk vastgoed. Zoncoalitie regelt de SDE+ subsidieaanvraag, de technische haalbaarheidsstudie en geeft onafhankelijk advies bij de keuze voor het exploitatiemodel, de financiering en de juridische aspecten. Vervolgens wordt er een gerichte uitvraag richting aanbieders van zonne-energie verzorgd, waarna de vastgoed eigenaar uit vergelijkende offertes de best passende aanbieder kan kiezen. 

Subsidieadvies
Het advies is onderdeel van het 5-Stappenplan. Wij helpen u graag met het verkrijgen van subsidie voor energiebesparende maatregelen en investeringen in een duurzaam gebouw. Hiervoor zijn wij een exclusief partnerschap aangegaan met een professionele partij die u hierbij kan helpen, te weten Van Draeckeburgh, een van de grootste intermediairs voor subsidieregelingen en de Nederlandse specialist voor het verduurzamen van vastgoed. Zij begeleiden u om een maximaal subsidieresultaat te behalen voor energiereductie en verduurzamingsprojecten bij vastgoed. De terugverdientijd en het rendement van de investering worden substantieel beïnvloed door het effectief aanwenden van subsidies.