5 stappen en investeringsplan

Wij stoppen niet bij het financieren van uw duurzaamheidsinvesteringen, maar helpen u ook met het geven van inzicht in de te nemen maatregelen en de kosten en baten ervan.

ING REF Duurzaam 5-Stappenplan

1 Adviseert 

ING REF Duurzaam app en gratis BREEAM / Energie Scan Wij bieden u de ING REF Duurzaam app aan met hierin besparingsmogelijkheden, te nemen maatregelen en verwacht rendement. Tevens krijgt u inzicht welke labelsprong u kunt maken met elke maatregel. Komen uit deze app besparingen van meer dan € 15.000 voort, dan krijgt u van ons en Corporate Facility Partners een gratis BREEAM / Energie scan. Sinds kort hebben wij de Energierobot hieraan toegevoegd, klik hier voor meer informatie.

Klik hier om naar de app te gaan.

2 Investeert 100 % financiering van de verduurzamingsinvestering Door gedifferentieerd financieringsbeleid is ING Real Estate Finance in staat een 5% hogere LTV te verschaffen op uw duurzame pand. Dit geeft ruimte om uw verduurzamingsinvestering voor 100% te financieren.
3 Investeert Groenlening: 0,5% rentekorting ING Groenbank adviseert u samen met uw relatiemanager hoe u een 100% groenlening van ING kunt krijgen op verduurzamingsinvestering volgens de Regeling groenprojecten (www.rvo.nl). Indien u voldoet, bieden wij u een financiering met 0,5% korting om deze te realiseren. Deze financiering is o.a. mogelijk voor nieuwbouw van woningen en verduurzaming van utiliteitsbouw, woningen en monumenten. Tevens is er financiering van specifieke verbeteringen zoals zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen en energiezuinige buitenverlichting mogelijk. Klik hier voor meer informatie over deze groenlening.
4 Adviseert Subsidieadvies Van Draeckeburgh Wij helpen u graag met het verkrijgen van subsidie voor energiebesparende maatregelen en investeringen in een duurzaam gebouw. ING REF is een exclusief partnerschap aangegaan met een professionele partij die u hierbij kan helpen, te weten Van Draeckeburgh, een van de grootste intermediairs voor subsidieregelingen en de Nederlandse specialist voor het verduurzamen van vastgoed. Zij begeleiden u om een maximaal subsidieresultaat te behalen voor energiereductie en verduurzamingsprojecten bij vastgoed. De terugverdientijd en het rendement van de investering worden substantieel beïnvloed door het effectief aanwenden van subsidies.
5 Waardeert Gratis EPA-U label bij sprong naar A, B of C Indien uw pand met de verduurzamingsinvestering een hoger energielabel behaalt (labelsprong A, B, of C), betaalt ING uw verdiende gratis EPA-U label.

Quick-scan gesprek Maak met uw relatiemanager van ING Real Estate Finance een afspraak voor een quick-scan gesprek samen met medewerkers van ING Groenbank en Van Draeckeburgh en ontdek wat de vijf stappen voor u kunnen betekenen. Of bel met 020–576 5200.